Grundläggande fakta om personliga snabblån

Personliga lån är vanligen allmänna lån som kan lånas från bank eller finansinstitut. Enligt vad som anges kan lånebeloppet användas för låntagarens eget gottfinnande för "personlig" användning, till exempel att möta oväntade utgifter som sjukhusutgifter, hemförbättringar eller reparationer, konsolidering av skuld etc. eller till och med för utgifter som utbildning eller att åka på semester. Men förutom att det är ganska svårt att skaffa sig utan att uppfylla de nödvändiga kvalifikationerna finns det några andra viktiga faktorer att veta om personliga smslån med betalningsanmärkning.


1. De är osäkrade - vilket innebär att låntagaren inte är skyldig att lägga upp en tillgång som säkerhet i förskott för att ta emot lånet. Detta är en av många anledningar till varför ett personligt lån är svårt att erhålla eftersom långivaren inte automatiskt kan göra anspråk på egendom eller någon annan tillgång i händelse av att låntagaren har försummat. En långivare kan emellertid vidta andra åtgärder som att ansöka om en process eller att hyra en samlingsbyrå som i många fall använder skrämmande taktik som konstant trakasserier, även om de är strängt olagliga.


2. Lånebelopp är fasta - Personliga lån är fasta belopp baserat på långivarens inkomst, upplåningshistoria och kreditvärdering. Vissa banker har dock förutbestämda belopp som personliga lån.


3. Räntorna är fasta - räntorna ändras inte under lånets löptid. Men, som de förutbetalade lånebeloppen, är räntorna huvudsakligen baserade på kreditbetyg. Så, ju bättre betyg, desto lägre ränta. Vissa lån har rörliga räntor, vilket kan vara en nackdel, eftersom betalningarna sannolikt kan fluktuera med förändringar i räntorna vilket gör det svårt att hantera utbetalningar.


4. Återbetalningsperioder är fasta - Personliga låneavdrag är schemalagda över fasta perioder, allt från 6 till 12 månader för mindre belopp och så länge som 5 till 10 år för större belopp. Även om det här kan innebära mindre månatliga utbetalningar innebär längre avbetalningsperioder automatiskt att ränteutbetalningar är mer jämförda med kortare återbetalningsperioder. I vissa fall kommer avskärmning av lån med en förskottsavgift.


5. Påverkar kreditresultat - långivare rapporterar lånkonton detaljer till kreditbyråer som övervakar kreditbetyg. Vid försummelse av månatliga betalningar kan kreditbetyg påverkas, vilket minskar chanserna att erhålla framtida lån eller ansöker om kreditkort etc.


6. Akta dig för långivare som godkänner lån även med en dålig kredithistorik - många sådana fall har visat sig vara bedrägerier där personer med dålig kredithistoria övertalas att betala uppskattade provisioner genom banköverföring eller kontantdeposition för att säkra lånet och som är kvar med ingenting i gengäld.

Kommentarer